Oxford Conference en Book Indexing Symposium

Oxford was in Juni van dit jaar een goed plek om te vertoeven als indexer. Op 21 Juni werd er het congres van Society of Indexers gehouden, met aansluitend, op 22 en 23 juni, het Book Indexing Symposium, georganiseerd door Dennis Duncan.  Het waren waarschijnlijk de warmste dagen van deze zomer, maar ondanks dat wisten de verschillende sprekers op beide bijeenkomsten mij te boeien.

Ik zal een korte impressie geven van de SI Conferentie. Er waren ongeveer 70 deelnemers uit de UK, US, Australië, Canada, Cyprus en Nederland. De dag begon met discussie groepen, verdeeld over index specialisaties. Mijn groep, de sociale wetenschappen, wist een geanimeerde discussie in gang te houden, over uiteenlopende onderwerpen. Het was een leuke manier om in contact te komen met  nieuwe indexers of indexers waar ik nooit eerder mee had gesproken.

De openingslezing werd gegeven door Philip Shaw van de Oxford Brooks International Centre of Publishing. Hij gaf een overzicht van de trends en nieuwe technologieën in de uitgeverswereld.  Hij gaf toe dat veel uitgevers bezuinigen op productie kosten, en dus ook op de index.

Na de Algemene Leden Vergadering en de lunch waren er meerdere workshop. Onder andere de workshop van Christopher Phipps over het indexeren van biografieën. Katharina Munk en Pilar Wyman demonstreerden Index Manager, een software programma dat kan worden gebruikt voor het maken van embedded indexes in o.a. Word en InDesign. Er waren workshops over freelancen en efficiënt werken met software. De lezing van Pilar Wyman (en mijzelf) over hoe wij uitgevers zouden kunnen beïnvloeden gelinkte indexen te produceren voor hun ebooks, sloot de dag af.

Pierke Bosschieter

2018-07-17T20:27:09+00:00August 15th, 2017|Conferences, Indexing|

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies for website analytics. More Ok

Google Analytics & StatCounter

This website uses Google Analytics & StatCounter to monitor and report on website usage. Such as the number of visitors to the site, search phrases used, pages visited and time spent on the site. The cookies do not identify users nor associate your IP address with any personally identifiable information.
Google’s privacy policy is found here
StatCounter's privacy policy is found here